Z czego produkuje się pieczywo?
27 kwietnia 2021
Pieczywo to w naszej kulturze podstawa jadłospisu człowieka. Produkowane jest z soli, wody, mąki, mleka, środków spulchniających (najczęściej zaczynu chlebowego lub drożdży) i różnych dodatków ulepszających doznania smakowe, takich jak sezam, słonecznik lub mak.
Dlaczego warto spożywać pieczywo?
Pieczywo jest pożywieniem niezwykle bogatym w mnóstwo najróżniejszych składników odżywczych i energetycznych, niezbędnych do poprawnego działania organizmu człowieka. W jego składzie widnieją przede wszystkim aminokwasy, białka i węglowodany. Równocześnie należy wspomnieć o błonniku, jak również szerokiej gamie witamin, których zdecydowanie najwięcej zawiera wieloziarnisty, ciemny chleb.
Pieczywo w Krakowie
Pieczywo najlepiej nabywać w tradycyjnych zakładach piekarskich. Wyłącznie wtedy ma się gwarancję, że spożywane wypieki nieprędko staną są czerstwe.
Z wyśmienitych wypieków i niezwykłej troski o klienta słyną szczególnie piekarnie krakowskie, cieszące się ogromnym zaufaniem kupujących. Oferowane w nich pieczywo wyrabiane jest z pasją, zgodnie ze sprawdzonymi przepisami, co stanowi gwarancję wyśmienitego smaku i najlepszej jakości użytych składników.
Dane adresowe:
Piekarnia Pochopień
ul. Kochanowskiego 22
31-127 Kraków
Tel.: 12 633 75 02
E-mail:
[email protected]